שינוי גיל

שינוי גיל
שינוי גיל מוסדר באמצעות חוק קביעת גיל, תשכ"ד – 1963. הסמכות ליתן פסק דין הצהרתי בבקשה לקביעת גילו של אדם נתונה לבית המשפט לענייני משפחה. היה ונקבע גיל לפי חוק קביעת גיל, ניתן לפנות לבית משפט השלום בבקשה לשינוי קביעה זו. בדיון בנושא זה, מוסמך בית המשפט לסטות מדיני הראיות, אך עליו לציין את הטעמים לכך.
הלכה פסוקה היא כי נטל ההוכחה לשינוי גיל מוטל על המבקש הנדרש להוכיח שני יסודות במצטבר:
א.    גיל הרשום במשרד הפנים איננו נכון.
ב.    מהו הגיל הנכון.
עפ"י הפסיקה נטל ההוכחה של שני היסודות הנ"ל מוטל על המבקש לתקן את גילו, ומידת ההוכחה הנדרשת לגבי יסודות אלה היא זו הנדרשת במשפטים אזרחיים.
זאת ועוד, כאשר למבקש אינטרס כספי כלשהו בשינוי גילו ואינטרס זה הוא שעומד ביסוד בקשתו, נטל ההוכחה המוטל עליו הינו נטל מוגבר.

דוגמא לפסק דין בנושא שינוי גיל:

תמ"ש (כפר-סבא) 6280/01 רם זיו נ' פרקליטות מחוז -המרכז ואח', תק-מש 2004(3), 293  – בקשה לשינוי גיל – המבקש עתר לתקן את הרישום לגבי גילו כך ששנת לידתו תירשם כ- 1930 ולא כ- 1933 כפי שרשום כיום במרשם התושבים.
כב' השופט יעקב כהן מבית המשפט לענייני משפחה בכפר סבא פסק :
יש לקבל את בקשתו של המבקש לשנות את גילו. בעניין הנדון שינוי גילו של המבקש יגרום להחזר תשלומי קצבאות הביטוח הלאומי בגין 3 שנים ובעובדה זו מודה המבקש במפורש בתצהירו ואף מסביר כי המניע לבקשתו הוא אינטרס כספי הנובע מצרכיו הבריאותיים. אינטרס זה מגביר כאמור את נטל ההוכחה המוטל על המבקש. המבקש הרים את נטל הראיה הכפול, הן בדבר היות גילו הרשום במשרד הפנים שגוי, והן בדבר תאריך לידתו האמיתי. על כן יש לקבל את הבקשה לשינוי גיל.
מעוניינים בייעוץ משפטי?
השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם בהקדם!
עקבו אחרינו בפייסבוק
תוכן עניינים
דילוג לתוכן