הליך גירושין ברבנות

הליך גירושין ברבנות – מה חשוב לדעת?

הליך גירושין ברבנות בישראל כפופים לדין האישי שחל על הצדדים. על פי החוק, כאשר מדובר על גירושין בין בני זוג יהודים, רק לבית הדין הרבני יש את הסמכות להתיר את הנישואין ולאשר את מתן וקבלת גט. זהו אפוא הליך גירושין דתי. כמו כן, לבתי הדין הרבניים סמכויות מקבילות לבתי המשפט לענייני משפחה בנושאים שונים כגון חלוקת רכוש, מזונות ילדים, מזונות אישה, משמורת ילדים, פירוק שיתוף בנכסים, מדור ועוד. צד אשר מגיש תביעת הסכם גירושין בבית הדין הרבני יכול לצרף אליה תביעות נוספות הקשורות לגירושין בהליך הקרוי "כריכה".

כריכת תביעות בבית הדין הרבני

הליך כריכת התביעות קורה כאשר אחד מבני הזוג בהליך גירושין מעוניין שבית הדין הרבני ידון בנושאים נוספים הנושקים לגירושין (חלוקת רכוש, מזונות, משמורת ועוד) כמקשה אחת. בקשת הכריכה נעשית על גבי כתב התביעה ובנוסף במהלך הדיונים בפני בית הדין.

נכון ל-2020, החוק עדין קובע שהערכאה הראשונה שבה הוגשה (או נכרכה) תביעה בנושאים הנושקים לגירושין תהיה בעלת הסמכות לדון במכלול העניינים. כתוצאה מכך, ובגלל הבדלים מסוימים בין סגנון ו/או אופי השיפוט של בית הדין הרבני ובית המשפט לענייני משפחה ואופי ההחלטות המתקבלות בכל אחת מהערכאות, במקרים רבים נוצרת תחרות קשה ומרה בין בני זוג בשאלה מי יגיש ראשון את התביעה לערכאה העדיפה עליו. תחרות זו קרויה "מרוץ הסמכויות".

החוק ליישוב סכסוכים בין בני זוג המחייב הגשת בקשה ליישוב סכסוך בטרם מוגשת תביעה לערכאה המשפטית, לא ביטל את מרוץ הסמכיות.

מרוץ הסמכויות"

בעבר עלו הצעות חוק רבות שביקשו לבטל את מרוץ הסמכויות ולתת עדיפות לבית המשפט לענייני משפחה על פני בית הדין הרבני, אולם הצעות חוק אלו לא עברו בכנסת. המצב המשפטי הנתון בישראל, בו לשתי ערכאות יש סמכות מקבילה לדון באותו נושא הוא כמעט חסר תקדים בעולם. מצב זה יוצר בעיות רבות בגירושין, במיוחד מפני שישנם הבדלים מעשיים רבים בין הפסיקות של שתי הערכאות, מה שיוצר חוסר אחידות בפסיקה במקרי גירושין.

אם אתם מעוניינים להתגרש, התייעצו בדחיפות עם עורך דין גירושין לגבי המקום בו אתם עתידים לקיים את ההליך המשפט והיתרונות והחסרונות בכל ערכאה. מומלץ מאוד להגיע להסכמה עם בן/ בת הזוג שלכם ע"מ להימנע מגרירת זמן, דיונים משפטיים ארוכים וערעורים חוזרים בשאלת הערכאה השיפוטית הרלוונטית.

הליך גירושין ברבנות – יישוב סכסוך

בני זוג הנמצאים בתחילת הליך הגירושין שלהם חייבים מבחינה חוקית להתנסות ולקיים, קודם לכן, הליך יישוב סכסוך בין בבית המשפט ובין בבית הדין הרבני. רק לאחר מכן, ככל שלא הגיעו להסכמות הם יכולים לפנות להליך המשפטי לרבות הגשת תביעת גירושין.

בדרך כלל הגשת יישוב סכסוך קובעת גם את הערכאה שניתנת לה הסמכות להמשיך בדיונים לרבות הליך הגירושין.

גירושין בבית הדין הרבני – רק עם מומחים

ייצוג בתיק גירושין בערכאה דתית דורש מומחיות רבה והיכרות עמוקה עם החוק האזרחי והדין האישי. הליך גירושין ברבנות עושים רק עם עורכי דין מומחים.

משרד עורכי הדין דליהו רונן ושות' הוא בעל ניסיון רב ומומחיות תהליך גירושין ברבנות ובבתי הדין הרבניים בכל הארץ וכן בבתי משפט למשפחה פנו עוד היום לקבלת ייעוץ וקביעת פגישה.

 

שאלות תשובות

כאשר מדובר על גירושין בין בני זוג יהודים, רק לבית הדין הרבני יש את הסמכות להתיר את הנישואין ולאשר את מתן וקבלת גט

בני זוג הנמצאים בתחילת הליך הגירושין שלהם חייבים מבחינה חוקית להתנסות ולקיים, קודם לכן, הליך יישוב סכסוך בין בבית המשפט ובין בבית הדין הרבני.

הליך כריכת התביעות קורה כאשר אחד מבני הזוג בהליך גירושין מעוניין שבית הדין הרבני ידון בנושאים נוספים הנושקים לגירושין (חלוקת רכוש, מזונות, משמורת ועוד) כמקשה אחת. בקשת הכריכה נעשית על גבי כתב התביעה ובנוסף במהלך הדיונים בפני בית הדין.

מעוניינים בייעוץ משפטי?
השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם בהקדם!
עקבו אחרינו בפייסבוק
תוכן עניינים
דילוג לתוכן